PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

25.10.2017 3857

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİMİZ

Yaşadığı zamana uyumlu davranışlar gösteren, gelişmeleri takip eden, bu süreçte kendi ilgi ve yetenekleri keşfeden bireylerin yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar arasındaki iletişim yoğunlaşmış, gelişmeler insan hayatını kolaylaştırmıştır. Ancak bu süreçte bireylerin uyum sorunları da artmıştır. Öğrencilerin bu sorunlarla baş edebilmesi için ihtiyaç duydukları bilgi ve psikolojik destek rehberlik servislerinde karşılanmaktadır. Bu kapsamda okul psikolojik danışma ve rehberlik servisleri, öğrencilerimizin kendisini tanıması, problemlerini çözmesi, ilgi ve yeteneklerine uygun gerçekçi kararlar alabilmesi ve uzun vadede kendini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan profesyonel yardım hizmeti sunmaktadır.

Bu farkındalıkla eğitim öğretim yılı boyunca okul rehberlik servisimiz;

• Okula yeni başlayan ve uyum sorunu yaşayan öğrencilerin alışmaları için ihtiyaç duydukları psikolojik desteği sağlamak,
  • Bireyi tanıma hizmetleri kapsamında öğrencilerin kişilik özelliklerinin tespit edilmesini sağlamak,
  • Sınıf rehber öğretmenlerine rehberlik faaliyetlerinin yürütülmesinde yardımcı olmak,
  • Sorunları olan ve davranış problemleri gösteren öğrencilere danışmanlık yapmak,
  • Öğrencilerin başarısını arttıracak çalışmalar yürütmek,
  • Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak çalışmalar planlamak ve bunları uygulamak,
  • Öğrencilerin gideceği üst okullarla ilgili bilgilendirmeler yapmak ve bu okullara öğrencileri yönlendirmek,
  • Öğrencilerin gelişimlerini destekleyen kişilerle (Öğretmen- veli) müşavirlik çalışmalarını yürütmek,
  • Üstün zekâlı ve özel yetenekli öğrencileri tespit edip bu öğrencilerin yeteneklerine uygun yetiştirilmesini sağlayacak çalışmaları planlamaktadır.

Ayşe Kaya MEMİŞ

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğrt.

30-10-201730-10-2017