Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü En İyi Cümle/Afiş Yarışması

04.12.2023 255

“GÖNÜL ÇALAB’IN TAHTI: AÇIKLAMALI YUNUS EMRE SÖZLÜĞÜ” ORTAOKULLAR ARASI EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI

AMAÇ: “Bir dilde sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler “ olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlar.

KONU: “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü’nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmak.

HEDEF KİTLE: Oklumuzdaki her kademeden öğrenci yarışmaya katılabilir.

ŞARTNAME:

1) Her öğrenci yarışmaya yalnızca bir cümle veya afiş ile katılabilir.

2) Afişler 35X50 ebadındaki resim kâğıdına yazılmalıdır.

3) Afişlerin kelime sayısı 3-12 kelime arasında olmalıdır. Mesajlar net anlaşılır olmalıdır.

4) Afişlerin hiçbir yerinde reklam içerikli veya bir sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel veya yazılı içerik kullanılmamalıdır.

5) Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçilir.

6) Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçilir.

7) Okulun seçilen en iyi cümlesi/afişi ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilir.

8) İlçe birincileri ile gönderilecektir. Ödüller il milli eğitim müdürlüğü tarafından ödüllendirilecektir.

9) Cümle/ Afişlerin arka tarafına öğrencinin adı-soyadı, sınıfı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

Temaya uygunluk 30 puan