Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması

02.01.2024 165

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DEDE KORKUT HİKAYELERİ TEMASI

DEDE KORKUT HİKAYELERİ'NDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

A.     ETKİNLİĞİNADI:İl geneli Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması

B.     ETKİNLİĞİNTÜRÜ:Yarışma

C.     ETKİNLİĞİN AMACI ve KONUSU: Okullarda yapılacak söz varlığını geliştirme çalışmaları ile öğrencilerin, dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

D.     İÇERİK:  İl geneli Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma

E.      HEDEFKİTLESİ:Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ortaokul eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler (5,6,7 ve 8. sınıflar)

F.      YASAL DAYANAK: 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu,1737 sayılı Milli eğitim Temel Kanunu, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği, MEB 2019-2023 Stratejik planı,11. Kalkınma Planı, 20. Milli Eğitim Şurası

G.    YARIŞMA TAKVİMİ

Birim

Görev

TARİH

Okul Yürütme Kurulu

6.3. Tüm sınıflarda "Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma" etkinliği yapılır.

08 – 19 Ocak 2024

İlçe Yürütme Kurulu

'Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması. il komisyonuna gönderilmesi

22 – 24 Ocak 2024

İl Yürütme Kurulu

İlçelerden gelen 'Dede Korkut Hikayelerinden ilçe birincilerinin içinden il birincisinin seçilerek ödüllendirilmesi

25 – 26 Ocak 2024

H.    KATILIMKOŞULLARI

1.   Bursa ilinde resmi/özel ortaokulda eğitim kurumlarında öğrenim görmek.

2.   Yarışmanın hedef kitlesi resmî ortaokullarda okuyan 5-8. sınıf öğrencileridir.

3.   Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir hikaye katılacaklardır.

4.   Öğrenciler hikaye için öğretmenleri eşliğinde 5 anahtar kelime seçeceklerdir. Hikayeyi bu 5 anahtar kelimeler üzerinden yazacaklardır.

5.   Öğrencinin seçtiği anahtar kelimeler hikaye başlığının altına parantez içinde yazılacaktır.

6.   Hikaye word sayfası olarak en az 3 en fazla 12 sayfa olabilir. (12 punto, Times New Roman ve satır aralığı olmayacak şekilde yazılmalıdır.)

7.   Eserler Word sayfası formatında dijital olarak gönderilecektir.

8.   Eserlerözgün tasarımlar olmalıdır.

9.   Tasarlanan eserlerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış ve bütünüyle başvurana ait olması, kısmen ya da tamamenbaşkabirmetindenkopyaedilmemişolması,dahaönceherhangibiryerdeyayımlanmamış olması gerekmektedir.

10.       Eserin en son sayfasına tablodaki bilgiler yazılacaktır.

İLİ

İLÇESİ

OKULU

Öğrencinin:

Adı ve soyadı:

Sınıfı

Cinsiyeti

Okulun Adresi

Okulun Telefonu

11.       Tüm öğrenciler için Katılım Formu Ve Taahhütnamesi (Ek 1), Açık Rıza Onayında (Ek-2) ve Veli Muvafakat Belgesinde (Ek-3) yer alan veli izin onayı bölümlerinin doldurulması ve veli tarafından imzalanması zorunludur.

12.       Eserler incelenirken aşağıdaki puanlama tablosu kullanılacaktır.

·        Hikayede seçilen anahtar kelimelerin Dede Korkut Hikayeleri ile ilişkisi 10 Puan

·        Anahtar kelimeler ile hikaye bütünlüğünün uyumu 15 Puan

·        Eserin başlığı (Eserin adının hikaye içeriği ile ilişkisi ve özgünlüğü) 15 Puan

·        Hikayenin anahtar kelimler üzerinden ana fikri yansıtması 15 Puan